Focussed Sound In Sonic Space

Golfveldsynthese (Wave Field Synthesis) is de eerste geluidsweergavetechniek waarmee geluid daadwerkelijk - dat wil zeggen natuurkundig in plaats van psychoakoestisch - ruimtelijk wordt verspreid.

WFS Festival 2nd & 3rd of june 2017

WFS FESTIVAL SCHEDULE !

2nd & 3rd of June, Binckhorstlaan 135, Mooof building, elevator 3, 4th floor

WFS Festival 2017 celebrates the art of composing for the Wavefield Synthesis (WFS) system of the Game of Life(http://gameoflife.nl/). It will feature listening sessions for new WFS works, meet-the-composers discussion sessions, plus two educational sessions. These concerts will be very spatial, very special!

This year’s WFS Festival will be held on 2-3 Jun 2017 (Fr-Sa) at one of the larger rooms in MOOOF, the building where the WFS system from the Game of Life Foundation now resides. MOOOF is a labyrinthine building; we will be making a rough map for the way to the concert venue.

Timetable:
————————–————————–————
2 Jun (F)
19:00 Doors open
19:30 First Concert :Pieces by
Lucie Nezri (Lucie Dmter), Chris Vermeulen, Ji Youn Kang, Seth Zahn (Seht Zhan), Erik Nyström
21:10 Discussion on the first concert

22:00 Mini Concert
————————–————————–————-
3 Jun (Sa)
13:00 First Lecture by Erwin Roebroeks on ‘the Game of Life and the WFS system’

14:15 Second Concert -Pieces by
Cindy Giron, Joel Thurman, Babis Giannakopoulos, Sandra Manuela Lanuza Bardají, Casper Schipper
16:00 Discussion on the second concert
17:00 Second Lecture by Wouter Snoei on ‘WFSCollider in Depth’

19:00 Doors open
19:30 Third Concert -Pieces by
Gal Frenkel (Frenkel Gul), Omer Eilam, Adam Bonser, Timothy Tan, Siamak Anvari
21:10 Discussion on the third concert

Free Entry

 

Stichting The Game of Life

The Game of Life is opgericht op 13 september 1999.

The Game of Life heeft als doelstelling het organiseren van projecten op het gebied van de ruimtelijke weergave in de elektronische muziek.

Met onze programmering brengen we een diversiteit aan kwalitatief hoogstaande elektronische muziek voor het voetlicht.

Wij bieden componisten (in de breedste zin van het woord) de kans om te werken met ons mobiele Wave Field Synthesis-weergavesysteem (het enige mobiele WFS systeem ter wereld). Daarmee bieden we luisteraars een ervaring die met de huidige surround-geluidssystemen thuis niet te beleven is.

We zijn nauw betrokken bij het proces van scheppen, produceren en programmeren en helpen podia daar waar mogelijk bij de publieksontwikkeling.

Hoe het begon

De naam van de stichting is afkomstig van een project van Arthur Sauer dat werd georganiseerd door Erwin Roebroeks.

Voor dit project was een achtkanaals 3D-geluidssysteem ontworpen en een opblaasbare, iglovormige tent gebouwd. Hierdoor kon er op de meest uiteenlopende locaties worden opgetreden. Het motto was dan ook: ‘het podium komt naar je toe’. Het mobiele podium was door zijn uitstraling zeer laagdrempelig, wat leidde tot een divers (multicultureel) publiek.

De volgende stap was de bouw van een eigen, mobiel WFS-systeem.

Wave Field Synthesis (WFS)

Met ons bijzondere WFS-systeem kan een unieke akoestische omgeving worden gecreëerd. Doordat het systeem mobiel en flexibel is, kan het overal worden opgesteld.

In 2004 zijn we met een aantal componisten afgereisd naar de Fraunhofer Institute in Ilmenau om WFS te beluisteren. Iedereen was overtuigd van de werking van het systeem. Maar we waren er ook van overtuigd dat het beter én goedkoper kon. Daarom besloten we om zelf een WFS-systeem te bouwen. Wouter Snoei ontwikkelde de software, architect Raviv Ganchrow tekende voor het ontwerp en de bouw van de luidsprekers en Jan Trützschler programmeerde de synchronisatie van de computers onderling. We kregen de beschikking over de dode ruimte van de TU Delft, inclusief technische assistentie. Na metingen door de TU bleek ons systeem aan alle kwaliteitseisen te voldoen. Doordat de software open source is, kan iedereen deze naar believen aanpassen. Studenten van het Instituut voor Sonologie programmeren momenteel nieuwe mogelijkheden voor het systeem.

In november 2006 was de première van het eerste concert in de serie ‘THE 192 Loudspeaker Experience (Focussed Sound in Sonic Space)’. Als gevolg van grote publieke belangstelling moesten voortdurend concerten worden ingelast.

Inmiddels is er veel belangstelling van componisten, programmeurs en andere instituten om met het WFS-systeem te werken.

Facebook

Voor het laatste nieuws en actualiteiten:

http://www.facebookloginhut.com/facebook-login/

Next agenda item

There are no upcoming agenda items

© 2009-2010 Game Of Life. Website by TTM-Services.

Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes