Focussed Sound In Sonic Space

Golfveldsynthese (Wave Field Synthesis) is de eerste geluidsweergavetechniek waarmee geluid daadwerkelijk - dat wil zeggen natuurkundig in plaats van psychoakoestisch - ruimtelijk wordt verspreid.

WFS Festival 2018 poster

WFS Festival 2018 🔊

Who
WFS Festival 2018
Wanneer
zaterdag, mei 19, 2018
17:00 – 21:00
Waar
Binckhorstlaan 135
Den Haag, Zuid holland, Nederland
Andere informatie

WFS Festival 2018 celebrates the art of composing for the Wave Field Synthesis (192 loudspeakers) system of the Game of Life(https://gameoflife.nl/). It will feature three blocks of listening session for newly composed fixed media/live electronic music pieces, and meet-the-composers discussion. Do not miss this special, spatial event!

fb event: https://www.facebook.com/events/203496830253607/

Pieces by
Erik Nyström
Mai Sukegawa,
Alexander Zaklynsky,
Cindy Giron,
Soeria van den Wijngaard,
Sól Ey,
Roche van Tiddens,
Simone Sacchi,
Zois Loumakis,
Ernst van der Loo,
Lucie Nezri,
Müşfik Can Müftüoğlu,
and Vladimir Vlaev

Time: 19/May(SAT)
-Door open: 16:30pm,
-Music starts: 17:00pm Sharp

Location: MOOOF, Binckhorstlaan 135, The Hague

Entrance Free

* There will be some snacks and drinks at bar with student friendly prices.

More information will follow. Stay tuned!

-This event is made possible by The Institute of Sonology and The Game Of Life Foundation.

 

Stichting The Game of Life

The Game of Life is opgericht op 13 september 1999.

The Game of Life heeft als doelstelling het organiseren van projecten op het gebied van de ruimtelijke weergave in de elektronische muziek.

Met onze programmering brengen we een diversiteit aan kwalitatief hoogstaande elektronische muziek voor het voetlicht.

Wij bieden componisten (in de breedste zin van het woord) de kans om te werken met ons mobiele Wave Field Synthesis-weergavesysteem (het enige mobiele WFS systeem ter wereld). Daarmee bieden we luisteraars een ervaring die met de huidige surround-geluidssystemen thuis niet te beleven is.

We zijn nauw betrokken bij het proces van scheppen, produceren en programmeren en helpen podia daar waar mogelijk bij de publieksontwikkeling.

Hoe het begon

De naam van de stichting is afkomstig van een project van Arthur Sauer dat werd georganiseerd door Erwin Roebroeks.

Voor dit project was een achtkanaals 3D-geluidssysteem ontworpen en een opblaasbare, iglovormige tent gebouwd. Hierdoor kon er op de meest uiteenlopende locaties worden opgetreden. Het motto was dan ook: ‘het podium komt naar je toe’. Het mobiele podium was door zijn uitstraling zeer laagdrempelig, wat leidde tot een divers (multicultureel) publiek.

De volgende stap was de bouw van een eigen, mobiel WFS-systeem.

Wave Field Synthesis (WFS)

Met ons bijzondere WFS-systeem kan een unieke akoestische omgeving worden gecreëerd. Doordat het systeem mobiel en flexibel is, kan het overal worden opgesteld.

In 2004 zijn we met een aantal componisten afgereisd naar de Fraunhofer Institute in Ilmenau om WFS te beluisteren. Iedereen was overtuigd van de werking van het systeem. Maar we waren er ook van overtuigd dat het beter én goedkoper kon. Daarom besloten we om zelf een WFS-systeem te bouwen. Wouter Snoei ontwikkelde de software, architect Raviv Ganchrow tekende voor het ontwerp en de bouw van de luidsprekers en Jan Trützschler programmeerde de synchronisatie van de computers onderling. We kregen de beschikking over de dode ruimte van de TU Delft, inclusief technische assistentie. Na metingen door de TU bleek ons systeem aan alle kwaliteitseisen te voldoen. Doordat de software open source is, kan iedereen deze naar believen aanpassen. Studenten van het Instituut voor Sonologie programmeren momenteel nieuwe mogelijkheden voor het systeem.

In november 2006 was de première van het eerste concert in de serie ‘THE 192 Loudspeaker Experience (Focussed Sound in Sonic Space)’. Als gevolg van grote publieke belangstelling moesten voortdurend concerten worden ingelast.

Inmiddels is er veel belangstelling van componisten, programmeurs en andere instituten om met het WFS-systeem te werken.

Facebook

Voor het laatste nieuws en actualiteiten:

Game of Life on Facebook

Next agenda item

There are no upcoming agenda items

© 2009-2010 Game Of Life. Website by TTM-Services.

Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes