Focussed Sound In Sonic Space

Golfveldsynthese (Wave Field Synthesis) is de eerste geluidsweergavetechniek waarmee geluid daadwerkelijk - dat wil zeggen natuurkundig in plaats van psychoakoestisch - ruimtelijk wordt verspreid.

Agenda

0 Comments 21 januari 2012

Who
Sternenrest (Willem Boogman m.m.v. Het Spectra Ensemble)
Wanneer
zaterdag, januari 21, 2012
20:15 - Koop kaartjes
Waar
Gerard Brandtstraat 26
Amsterdam 1054 JK
Andere informatie
De elektronische muziek is gemaakt voor het Wave Field Synthesis systeem (WFS) van Stichting The Game of Life, waarbij het geluid ruimtelijk als het universum zal klinken uit de 192 luidsprekers van ons WFS-systeem.

Het was een grote verrassing te vernemen dat sterren ‘muziek’ voortbrengen – zo althans verwoordde asteroseismologe Conny Aerts het bestaan van geluidstrillingen in sterren tijdens haar oratie getiteld Kosmische symfonieën (Nijmegen 2005). Hiermee bracht zij misschien onbedoeld een verbinding tot stand tussen onhoorbare en alleen in wetenschappelijke metingen en modellen bestaande sterrengeluiden en onze (muzikale) verbeelding.

In Sternenrest ondernam componist Willem Boogman in nauwe samenwerking met Conny Aerts een poging om enkele wetenschappelijke resultaten van asteroseismologie te integreren in muziek. Daarbij wordt instrumentale muziek gecombineeerd met elektronische muziek.

Verder op het programma die avond: Tierkreis van Karlheinz Stockhausen (NB uitgevoerd door het Spectra Ensemble, dus zonder ons WFS-systeem).

« Terug naar kalender

Share your view

Post a comment

Facebook

Voor het laatste nieuws en actualiteiten:

Game of Life on Facebook

Next agenda item

There are no upcoming agenda items

© 2009-2010 Game Of Life. Website by TTM-Services.

Theme by WooThemes - Premium Wordpress Themes